Overlast Oranje-fans door bommelding

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Een deel van het Oranje supporters-legioen is gisteren bij aankomst in Praag opgeschrikt door een bommelding.

Bij aankomst in de hoofdstad van Tsjechi� werd onmiddellijk de hal van het vliegveld ontruimd. Veel fans moesten tot in de avonduren wachten, voordat hun bagage in het hotel werd afgeleverd.

Het incident op het vliegveld van Praag was het dieptepunt in een toch al ongelukkige reis. Door de hardnekkige mist vertrokken de fans al met uren vertraging van Schiphol. Toen hun toestel eindelijk landde en de Nederlanders bij de bagageband hun koffers wilden afhalen, werden ze gesommeerd de aankomsthal te verlaten.

,,Het was een drama�, vond een woordvoerder van reisorganisatie Oad. ,,Ik stond te wachten bij de bus die de mensen naar hun hotel zou brengen, toen opeens iedereen naar buiten kwam. Ik wil niet overdrijven, maar ik denk dat er op een gegeven moment zeker 7000 mensen stonden te wachten. Toen we weer naar binnen mochten, was het bij de bagagebanden natuurlijk overvol.�

De reisorganisatie besloot daarop de mensen vast naar hun hotel te brengen. Oad leverde de laatste koffers van de Nederlandse fans pas in de avonduren op hun bestemming af.

Oranje wordt in Praag vergezeld door zo�n 2700 fans, die met bus, trein of vliegtuig naar de Tsjechische hoofdstad zijn gereisd. Dat is het maximale aantal kaarten dat de KNVB heeft toegewezen gekregen. Het duel met Tsjechi� is andermaal het bewijs dat het met de populariteit van Oranje wel snor zit. De tickets waren in no time uitverkocht.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop