pas op met WK-versieringen horeca

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Versieringen voor het WK Voetbal, die horecaondernemers in hun zaken hebben opgehangen, moeten een brandvertragende behandeling hebben ondergaan. Die waarschuwing heeft de brandweer uitgedeeld tijdens een grote horecacontrole in het centrum van Tiel. Bij die controle in de nacht van zaterdag op zondag bleek er bij 27 van de 28 gecontroleerde zaken iets niet in orde, aldus een woordvoerster van de politie.

Aan de controle deden behalve brandweer en politie ook de gemeente en tal van controlediensten mee. De brandweer vond behalve gevaarlijke versieringen in een aantal zaken brandblussers, die niet in orde waren en geblokkeerde nooduitgangen. De eigenaar van een café moest meteen een tafel die in de weg stond uit zijn zaak slopen.

Hygiëne

De Voedsel- en Warenautoriteit legde eenmaal een boete van 450 euro op omdat de hygiëne in een restaurant niet in orde was. Zeven andere zaken kregen een waarschuwing. Een ondernemer kreeg een boete van 16.000 euro omdat in zijn zaak twee mensen illegaal werkten. In een andere zaak hield de vreemdelingenpolitie een vrouw aan die illegaal in Nederland is.

Energiebedrijf NUON vond een stroommeter die met een magneet was gemanipuleerd. De gemeente zal een aantal gecontroleerde ondernemers een formele waarschuwing sturen. Mochten er bij een volgende controle opnieuw gebreken aan het licht komen, dan gaat de gemeente handhavend optreden.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur