Philip Cocu speelt woensdag mee

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

John Heitinga is nog niet helemaal hersteld van de hamstringblessure die hij afgelopen vrijdagavond tijdens de wedstrijd tegen Ivoorkust opliep. De verdediger oefende maandag als enige van alle internationals apart van de groep.

Phillip Cocu kan woensdagavond wel gewoon tegen Argentinië spelen. De middenvelder is genezen van een enkelblessure. Marco van Basten trainde maandag achter gesloten deuren. Hij experimenteerde tijdens een partijspelletje met een ander basiselftal. Van de zes spelers met een gele kaart voetbalde alleen Khalid Boulahrouz in de basisploeg. Mark van Bommel, Arjen Robben, Giovanni van Bronckhorst, Joris Mathijsen speelden mee met de reserves. De geblesseerde Heitinga sloeg het partijspelletje over.

Op basis van de training maken Kew Kaliens, Khalid Boulahrouz, Tim de Cler en Dirk Kuijt woensdag tegen Argentinië deel uit van de basisformatie van Oranje. Vermoedelijke opstelling Nederland: Van der Sar; Jaliens, Boulahrouz, Ooijer en De Cler; Sneijder, Van der Vaart en Cocu; Van Persie, Van Nistelrooij en Kuijt.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop