Portugezen zien het helemaal zitten tegen Oranje

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

“We gaan sinaasappels persen!”, is het motto van de Portugese sportkrant A Bola in aanloop naar de wedstrijd Portugal-Nederland. Het ontbreekt de Portugezen allerminst aan zelfvertrouwen. Sommige commentatoren roepen dan ook op tot  kalmte.

Oud-international Jorge Costa, gewezen boegbeeld  van FC Porto, waarschuwt dat 'deze sinaasappel moeilijk te schillen is'. ,,In tegenstelling tot de opinies die ik om me heen hoor, is dit Nederlands elftal niet de ideale tegenstander'', aldus Jorge Costa, eerder dit seizoen door Co Adriaanse de laan uitgestuurd bij Porto. ,,In elk geval is deze ploeg niet zo week en traag als het Nederland dat we tegenkwamen tijdens het EK van 2004.'' Toch is Costa overtuigd van een Portugese overwinning: ,,In verdedigend opzicht vertoont Oranje een zekere kwetsbaarheid die we moeten uitbuiten.''

Ook Eusébio, de koning van het Portugese voetbal, gaat uit van een goede afloop. ,,Dit Portugal hoeft voor niemand bang te zijn en zal altijd zijn eigen spel blijven spelen, of de tegenstander nu Brazilië, Argentinië of Nederland is,'' aldus de voormalige vedette in A Bola.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop