Reclame met Kalou verboden

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag heeft vanochtend de commercial van Achmea met voetballer Salomon Kalou verboden, op grond van de ‘verzilverbare populariteit’ van de voetballer.
Iedere keer dat Achmea het verbod overtreedt, levert dat het bedrijf een boete van 50.000 euro op. De rechter oordeelde dat het bij de Centraal Beheer-spot gaat om het zonder toestemming van Kalou gebruiken van zijn portret in een commerciële uiting. ‘Kalou, die beschikt over een verzilverbare populariteit, heeft een redelijk belang om zich daartegen te verzetten’, aldus de Voorzieningenrechter.
Centraal Beheer Achmea beroept zich onder meer op de vrijheid van meningsuiting, maar de rechter heeft dat van tafel geveegd.
Het filmpje is een parodie op de slepende paspoortaffaire van de aanvaller uit Ivoorkust, die graag voor Nederland wil spelen op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken weigerde Kalou tot dusver een versnelde naturalisatie. In de commercial komt Kalou uit voor Duitsland.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop