Robben: “Ik ben niet zo van de systemen en nummertjes”

Geplaatst op 17 mei 2014, 17:52 uur

Arjen Robben is helemaal klaar met al het gefilosofeer over het nieuwe systeem van het Nederlands elftal. “Weet je, die systemen en nummertjes en rugnummers zeggen mij nooit zoveel. Ik ben niet zo van de systemen en nummertjes”, reageert hij op Helden Online. “Ik wil gewoon voetballen en heb mijn vrijheid nodig. Natuurlijk sta ik van nature het liefst rechts aan de buitenkant. Maar ik heb dit jaar ook weleens bij Bayern in de spits gespeeld en vorige week stond ik nog achter de spits.”

“Bij een grote club ben je sowieso gewend om meerdere systemen te voetballen. Ik vind dat prima. Daarnaast denk ik dat de coach naar een ploeg en de spelers moet kijken om daarop zijn speelwijze af te stemmen. En dat doet Louis van Gaal.”

“De sfeer in Nederland is gematigd. Het is weleens lekker als de mensen reëel zijn. Laat ons nu maar lekker aan de slag gaan met zijn allen. Ik heb gek genoeg toch wel het gevoel dat we iets kunnen bereiken. Ons voordeel is dat we met Van Gaal een van de beste coaches ter wereld hebben. Hij heeft vertrouwen in ons. Als wij dat nu ook in hem hebben, heb ik het gevoel dat er iets moois kan gaan gebeuren”, aldus de aanvaller van Bayern München.

“We moeten nu alleen wel echt als Nederlanders voor de dag komen, met lef, durf en zelfbewustzijn. We moeten als team iets hebben van ‘laat maar komen, ook die toplanden! We zijn klaar voor jullie’. Ik denk dat dat het belangrijkste is, dat moet de komende weken ontstaan. En met deze bondscoach kan dat wel.”

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur