Ruud van Nistelrooy keer voorlopig niet terug in Oranje

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Ruud van Nistelrooy keert voorlopig niet terug in het Nederlands elftal. De 30-jarige aanvaller van Real Madrid liet bondscoach Marco van Basten maandag weten dat hij nog steeds onvoldoende vertrouwen voelt. De 54-voudig international en de trainer spraken vrijdag in Madrid over hun samenwerking in het afgelopen jaar.

Volgens Van Basten was er na de ontmoeting in Spanje weer een basis gelegd voor een hernieuwde samenwerking. "In hetzelfde gesprek hebben we Ruud wel verteld dat de situatie rondom zijn positie niet meer hetzelfde is als een jaar geleden. Er hebben zich het afgelopen jaar nadrukkelijk ook andere kandidaten gemeld voor de spitspositie", doelde de oud-voetballer onder anderen op Robin van Persie en Klaas Jan Huntelaar. "Hij zal bereid moeten zijn de concurrentie aan te gaan. Wij kunnen hem op voorhand geen vaste plaats in de selectie garanderen. Dat zou ten opzichte van zijn concurrenten voor de spitspositie niet juist zijn."

Van Nistelrooy speelde na het wereldkampioenschap in Duitsland niet meer voor Oranje. Hij speelde zijn laatste interland in de groepswedstrijd tegen Argentinië.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop