Ruud van Nistelrooy uit beeld Oranje

Geplaatst op 06 april 2012, 06:20 uur

Hoe meer het EK voetbal dichterbij komt, hoe meer de discussie opgang komt wie er tijdens het EK in Polen en Oekraine in de spits moet. Eén speler weet sowieso dat hij dat niet is en dat is Ruud van Nistelrooy.

De ex-international heeft te horen gekregen van bondscoach Bert van Marwijk dat hij niet meer hoeft te rekenen op een plaats in de selectie van het Nederlands elftal. “Ik heb hem gebeld dat ik niet meer op hem reken voor Polen en Oekraïne. Dat was een week of vier geleden. Ik wilde Ruud tijdig op de hoogte brengen, want bij een speler met zijn staat van dienst moet je daar niet in mei mee aankomen” aldus Van Marwijk.

De laatste interland van Van Nistelrooij was vorig jaar op 29 maart tegen Hongarije. Hij speelde 70 interlands en scoorde daarin 32 doelpunten. Daarmee eindigde hij op de vierde plaats in de topscorelijst.

Van Nistelrooy reageerde begripvol op het besluit van de bondscoach “Ik vond het wel begrijpelijk toen hij meedeelde dat het voorbij is. Ik ben fit genoeg, kan in feite alles spelen, maar sta bij Malaga niet in de basis, zo is het ook. Dan wordt het moeilijk om je ambities voor het Nederlands elftal te houden.”

Wie wel kan rekenen voor een plaats in de selectie van het Nederlands elftal is nog niet bekend. Grote kanshebbers zullen zijn Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Dirk Kuijt en Robin van Persie.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur