Salomon Kalou lijkt WK met Oranje te mogen vergeten

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Salomon Kalou lijkt het WK met Nederland te mogen vergeten. Rita Verdonk, minister van Vreemdelingen en Integratie, blijft erbij dat de Ivoriaanse spits aan alle vereisten moet voldoen vooraleer hij een Nederlands paspoort krijgt. Dat houdt in dat de Feyenoorder op 9 mei zijn inburgeringsexamen moet halen en voor die tijd moet duidelijk maken dat hij minstens tot de zomer van 2007 in Nederland wil blijven. Vervolgens zou de Raad van State versneld moeten bijeenkomen om alle formaliteiten tijdig af te ronden. Een probleem, want op 15 mei moeten de bondscoaches hun definitieve WK-selectie inleveren bij de FIFA.

Oranje-bondscoach Marco van Basten gelooft niet meer in een goede afloop. “Ik weet hoe graag Kalou voor Nederland had willen spelen tijdens het WK”, aldus van Basten. “Zelf had ik heel graag met hem willen werken. Nu zullen we langer geduld moeten oefenen.”

“Minister Verdonk stelt eisen waaraan binnen zo’n korte termijn onmogelijk voldaan kan worden”, reageerde Jelle Kroes, de advocaat van Kalou, op het besluit. Kroes geeft wel aan dat de definitieve strijd om het Nederlanderschap voor de Ivoriaan nog niet is afgerond. “Wij verwachten zonder meer dat Salomon alsnog Nederlander kan worden. Minister Verdonk heeft zelf ook al aangegeven dat Kalou uiteindelijk in aanmerking zal komen voor een Nederlands paspoort. Maandag heeft zij laten weten dat ze Salomon wel versneld Nederlander wil maken, maar pas na het WK.”

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur