Salomon Kalou wil reclamespotje van de buis

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Salomon Kalou heeft bezwaar tegen een reclamespot van verzekeraar Centraal Beheer Achmea, waarin hij als speler van het Duitse voetbalelftal wordt neergezet. Dat meldt de Volkskrant vrijdag. De manager van de Ivoriaanse voetballer heeft een advocaat ingeschakeld, die gaat onderzoeken of een verbod op de commercial haalbaar is.

Het spotje toont opgewonden tv-verslaggevers die melden dat er eindelijk een doorbraak is in de zaak-Kalou. Aan het eind van het filmpje wordt duidelijk dat de Feyenoord-voetballer niet voor Nederland, maar voor Duitsland uitkomt.

Behalve look-a-likes van onder anderen Kalou, minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk (VVD) en de Duitse doelman Oliver Kahn heeft een aantal echte prominenten uit de sportwereld een rol in de commercial. Zo hebben Humberto Tan en Gary Lineker hun medewerking verleend. Centraal Beheer Achmea laat in de krant weten tevreden te zijn over de reclame en zegt de ergernis van Kalou niet te begrijpen.

De speler uit Ivoorkust wil voor Nederland uitkomen op het wereldkampioenschap in Duitsland, maar Verdonk wil hem geen Nederlands paspoort geven. Of Kalou nu voor Ivoorkust gaat uitkomen op het WK is nog niet zeker.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur