Samenvatting Estland – Nederland (2-2)

Geplaatst op 06 september 2013, 06:24 uur

Vanavond speelde het Nederlands elftal een WK kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De wedstrijd is geëindigd in een 2-2 gelijkspel.

De wedstrijd begon goed, want in de tweede minuut wist Arjen Robben al het eerste doelpunt te maken en zette daarmee Oranje meteen al met 0-1 op voorsprong. Vlak daarna wisten Sneijder en Van Persie een grote kans creëren, maar benutte die niet.

In de 18e minuut wist Vassiljev uit het niets een tegendoelpunt te maken waarna het een gelijkspel 1-1 is. Dit was ook de eerste kans van Estland op doel waardoor het nog zuurder was. Met deze gelijkstand gingen Estland en Nederland de rust in.

Na de rust zijn er geen wissels. Oranje slaagt er in de tweede helft niet in om druk te zetten op Estland. In de 57ste minuut wist Vassiljev opnieuw een doelpunt te scoren en zette daarmee Estland met 2-1 voor. Na dat doelpunt kwamen Kuyt en Bruma erin voor Lens en De Vrij.

De klok tikte door en Oranje wisselde De Guzman voor Willems. Ook dat mocht blijkbaar niet baten, want Oranje wist geen grote kansen te creëren waardoor er een tegen doelpunt uitbleef.

In de 85ste minuut krijgt Robben geel omdat hij het niet eens was met de scheidsrechter. Omdat hij al op scherp stond zal hij er aanstaande dinsdag in de WK kwalificatiewedstrijd tegen Andorra er niet bij zijn.

Er werden 6 minuten extra tijd bijgegeven. Van Persie wist in de 94ste minuut nog een gelijkspel te maken door een penalty. De stand stond toen op 2-2 en daarmee eindigde de wedstrijd.

Bekijk hier de hoogtepunten

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur