Samenvatting Jong Oranje – Jong Australië 3 – 1

Geplaatst op 24 mei 2013, 24:19 uur

Vanavond speelde Jong Oranje een oefeninterland tegen Jong Australië in aanloop naar het EK onder 21 dat op 5 juni van start gaat in Israël. Nederland wist met 3 – 1 te winnen van de Australiërs.

De wedstrijd was nog geen tien minuten begonnen en Adam Maher wist de eerste doelpunt al te scoren. Vlak daarna tikte Maher bijna de tweede erin maar de bal ging over de lat.

In de 30ste minuut scoorde Wijnaldum vanaf rechts in de verre hoek van het doel. Vervolgens kreeg Van Ginkel een gele kaart, maar deze hebben geen gevolgen voor het EK. Een minuut voor de rust scoorde Kevin Strootman het derde doelpunt en daarmee kwam de ruststand op 3 – 0.

Bondscoach Cor Pot heeft in de rust maarliefst acht spelers gewisseld. Alleen De Vrij, Depay en Van Ginkel bleven staan. Nuytinck had de aannemersband van Strootman overgenomen.

In de tweede helft werden er kansen gecreëerd voor Van Ginkel en Josefzoon, maar echter blijft de 4 – 0 uit. De wissels in de rust heeft geen goed gedaan aan Jong Oranje, het spel is er op achteruit gegaan. Zo creeerde Jong Australië wat kansen en waren reddingen van Van Aanholt van essentieel belang om de nul te behouden.

Ook in de laatste minuten waren er veel kansen voor zowel Nederland als Australië, toch lukte het Australië om een treffer te maken en daarmee kwam de eindstand op 3 – 1.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur