Samenvatting Jong Oranje – Jong Rusland (5-1)

Geplaatst op 09 juni 2013, 09:50 uur

Vanavond speelde Jong Oranje tegen Jong Rusland op het EK onder 21 in Israel. Het was de  tweede poule wedstrijd die Nederland heeft gespeeld en gewonnen. De eindstand van Jong Oranje – Jong Rusland is geëindigd in 5-1.

De wedstrijd begon langzaam beide teams taste even aan elkaar af. Rusland had vroeg in de wedstrijd al een kans waar De Jong bijna in eigen doel schoot, gelukkig was deze er niet erin. Jong Oranje heeft het moeilijk door een sterk team van Rusland.

In de 38ste minuut scoorde Wijnaldum het eerste doelpunt. Door een verre uithaal vanuit het as van het veld draait de bal van de keeper weg het doel in. In de vorige wedstrijd tegen Duitsland scoorde Wijnaldum ook in de 38ste minuut. Na nog een kleine tien minuten spelen was de ruststand op 1-0 voorsprong voor Oranje.

In de rust waren er geen wissels bij beide teams. De Russen claimde al snel in de tweede helft een handsbal door De Vrij, maar gelukkig zag de scheidsrechter er niets in.

Nadat de Rus Chicherin een tackle van achter deed op Maher kreeg hij een rode kaart en moesten de Russen het met tien man doen.

Na 60 minuten gespeeld te hebben wist Luuk de Jong de 2-0 te maken met het hoofd na een voorzet van Marco van Ginkel.

Nederland moest oppassen want nog geen 5 minuten later werd de 2-1 gemaakt door Rusland. Daar wist Jong Oranje al snel een antwoord op te geven en scoorde Ola John de 3-1.

Na een tijdje gespeeld te hebben ging Nederland wisselen Fer is vervanger voor Maher en De Jong wordt vervangen door Hoes. Die laatste bleek een goude wissel, want Danny Hoes wist er nog een doelpunt in te schieten en maakte de stand op 4-1.

In de laatste helft werden er veel gele kaarten uitgedeeld aan de Russische spelers. En in de laatste minuut wist Fer nog een doelpunt erin te schieten bij de Russen door een voorzet van Ola John en daarmee kwam de eindstand op 5-1.

Jong Oranje is zeer goed op weg om Europees Kampioen te worden. Bij winst of gelijk in het volgende duel tussen Spanje en Duitsland vanavond is Jong Oranje door naar de halve finale van het EK onder 21. De volgende wedstrijd van Nederland zal plaats vinden op 12 juni om 18:00 uur.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur