Samenvatting Nederland – Bulgarije (1-2)

Geplaatst op 26 mei 2012, 26:02 uur

Vanavond speelde het Nederlands elftal een oefeninterland tegen Bulgarije in de Amsterdam ArenA. De wedstrijd is gewonnen door Bulgarije met 1-2. In de eerste helft scoorde Robin van Persie in de 44ste minuut voor Oranje.

Tim Krul stond op doel in plaats van Maarten Stekelenburg in verband met de blessure die hij had. Inmiddels is Stekelenburg daar al van hersteld en zal het volgende uitzwaaiduel meedoen, dat zal aanstaande woensdag zijn tegen Slowakije.

In de 15e minuut raakte Joris Mathijsen iets geblesseerd en ging uit voorzorg aan de kant en direct naar de kleedkamer. Wilfred Bouma kwam er voor in de plaats.

Oranje heeft veel kansen gehad in de eerste helft, na een half uur spelen stond het nog steeds 0-0, maar in de 44ste minuut wist Van Persie de eerste doelpunt te maken voor Oranje.

[adsense]

Na de rust waren er geen wissels, maar later in de tweede helft kwam in de 63ste minuut Schaars erin voor Willems (die zijn debuut maakte vandaag in het Nederlands elftal) en Kuyt voor Van der Vaart. En in de 84ste minuut kwam Kevin Strootman erin voor Nigel de Jong.

In de 48ste minuut kreeg Rafael van der Vaart een gele kaart voor een handsbal en kreeg Bulgarije een penalty die genomen werd door Ivelin Popov en daarmee de stand op 1-1 bracht.

Arjen Robben kwam in de 76ste minuut erin onder luid applaus van de oranjefans. Afgelopen zaterdag werd hij nog uitgefloten door zijn eigen club Bayern München. Robben wisselde voor Huntelaar.

In de extra tijd maakte Bulgarije nog een doelpunt en daamee kwam de eindstand op 1-2.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop