Samenvatting Nederland – Columbia (0 – 0)

Geplaatst op 19 november 2013, 19:26 uur

Vanavond speelde het Nederlands elftal een oefeninterland tegen Columbia in de Amsterdam ArenA. Nederland speelde na 30 minuten met 10 man. De stand bleef op 0-0.

Om 20.30 u. werd na het zingen van de volksliederen de wedstrijd door Nederland afgetrapt. Oranje weet veel balbezit te hebben in het begin van de wedstrijd. Al snel wist Van der Vaart een grote kans te creëren door een bal van lange afstand op doel te schieten, maar helaas was deze naast. In de rebounced kon Siem de Jong de bal ook niet in het doel tikken.

Na een half uur spelen wist debutant Joey Veltman een doelpunt te scoren, maar helaas werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Jermain Lens moest in de 34ste minuut het veld verlaten met een rode kaart nadat hij een Colombiaanse verdediger duwde. Nederland moet nu met 10 man verder spelen.

Het valt niet mee bij Oranje, vlak voor rust raakten Siem de Jong en Rafael van der Vaart geblesseerd en moesten aan de kant. Luciano Narsingh kwam erin voor De Jong en Lereoy Fer komt erin voor Van der Vaart. En daarmee kwam de ruststand op 0-0.

Na een uur spelen is de stand nog steeds  0 – 0. Nederland creëert wel kansen maar de schoten op doel missen. In de 78ste minuut kwam Jonathan De Guzman erin voor Stijn Schaars.

In de blessuretijd maakt Patrick van Aanholt zijn debuut bij Oranje. Des ondanks Oranje met tien man speelde is de stand op 0-0 gebleven en sluit Nederland het jaar af zonder nederlaag.

Bekijk hier de hoogtepunten van Nederland – Columbia

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur