Samenvatting Nederland – Denemarken (0 – 1)

Geplaatst op 09 juni 2012, 09:01 uur

Het eerste EK duel is achter de rug, Nederland speelde haar eerste wedstrijd van het EK voetbal in het Metalist Stadion in Charkov tegen Denemarken en verloren met 0-1.

Nederland begon erg aanvallend en zette erg veel druk op de Denen. Daarmee creeerde Oranje veel kansen en had vrij veel balbezit, maar in de eerste twintig minuten vielen er geen doelpunten.

In de 24ste minuut scoorde de Deen Krohn-Dehli het eerste doelpunt van het duel uit het niets. Na die goal zakte Nederland even in en lieten de Denen steeds meer balbezit winnen.

Vier minuten later in de 28ste minuut schampte de bal uit een corner en kwam daarma in botsing met Afellay die eventjes buiten van het veld af moest. Al snel kon hij weer meespelen.

Tien minuten voor rust verloor Andersen de bal aan Robben waar hij gevaarlijk werd en een schot op doel deed maar de bal kwam tegen de paal. Vijf minuten later had Van Persie een grote kans maar nam de bal verkeerd aan en had de keeper de bal.

Denemarken gingen de rust in met een 0 – 1 voorsprong.

Vlak na rust heeft Van Marwijk geen wissels ingebracht en creeerde Oranje opnieuw redelijk wat kansen maar benutten die niet door een doelpunt te scoren. Mark van Bommel heeft de eerste gele kaart gekregen van Oranje voor een overtreding.

In de 70ste minuut kwamen Huntelaar en Van der Vaart erin voor Ibrahim Afellay en Nigel de Jong.

Nederland forceerde opnieuw veel kansen waaronder in de 74ste minuut waar Huntelaar een grote kans had door een prachtige pass van Sneijder en de bal stuitte op de keeper.

In de slotfase wisselde Van Marwijk Dirk Kuijt voor Gregory van der Wiel. Er werd een handsbal gemaakt in de 16 meter bij Denemarken, maar de scheidsrechter Skomina gaf Oranje geen penalty.

Ondanks vele kansen bleef een doelpunt helaas echter uit en de eindstand is daarmee gebleven op  0 – 1 en daarmee verliest Nederland de eerste wedstrijd van het EK.

De volgende wedstrijd zal op woensdag 13 juni tegen Duitsland wederom in het Metalist stadion in Charkov.

Doelpunt van Denemarken:

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop