Samenvatting Nederland – Duitsland (0 – 0)

Geplaatst op 14 november 2012, 14:27 uur

Het Nederlands elftal heeft vanavond in de Amsterdam ArenA met 0 – 0 gelijk gespeeld in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland.

In de eerste helft had Duitsland meer balbezit en creëerde wat kansen. Doelman Kenneth Vermeer die tevens zijn debuut maakte wist de ballen uit het doel te houden.

Klaas-Jan Huntelaar kwam niet in actie tijdens de wedstrijd, Van Gaal hield hem op de bank omdat hij vond dat hij bij zijn club onvoldoende gespeeld had. Een flinke baal moment voor Huntelaar die eerder bij Van Marwijk ook al niet veel opgesteld werd. Van Gaal vindt het een logische keuze en dat hij als trainer samen met de staf zelf mag weten wie hij opstelt.

Verder verliep de vriendschappelijkewedstrijd niet met spannende uitblinkers of momenten en daarmee kwam de russtand ook op 0-0.

In de tweede helft debuteerde de 19 jarige Vitesse speler Marco van Ginkel in het Nederlands elftal. De laatste 20 minuten wist Oranje het aandeel in het spel terug te winnen met balbezit waardoor er ook enkele kansen gecreëerd werd.

Uiteindelijk bleef de eindstand dus 0 – 0 gelijkspel. De volgende vriendschappelijke wedstrijd voor Oranje zal in februari gepland staan tegen Italië.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur