Samenvatting Nederland – Ecuador (1-1)

Geplaatst op 17 mei 2014, 17:24 uur

Het Nederlands elftal heeft in aanloop naar het wereldkampioenschap de oefenwedstrijd tegen Ecuador met 1-1 gelijkgespeeld. Het elftal van Louis van Gaal, met 10 spelers uit de Eredivisie in de basis, miste duidelijk routine. Jefferson Montero en Robin van Persie waren de doelpuntenmakers.

Al vroeg in de eerste helft kwam Ecuador op voorsprong. Jefferson Montero profiteerde van miscommunicatie bij de defensie van het Nederlands elftal. De Vrij gaf onvoldoende druk, waardoor de assist kon worden gegeven. Montero, die door de verkeerd ingenomen positie van Janmaat niet buitenspel stond, liep slim weg uit de rug van Veltman en wist wel raad met dit buitenkansje (0-1).

In de 39e minuut kwam Oranje knap langszij. Een sublieme crosspass van Clasie werd op fenomenale wijze door Van Persie op de borst aangenomen en gecontroleerd. In dezelfde beweging nam de aanvoerder de bal op de slof en liet doelman Banguera kansloos.

Na een tegenvallende tweede helft met verschillende mogelijkheden over en weer, maar zonder noemenswaardige grote kansen, werd doelpuntenmaker Robin van Persie in de 79e minuut gewisseld voor goalgetter Klaas-Jan Huntelaar. Helaas kon ook de spits van Schalke geen potten meer breken, waardoor het duel in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur