Samenvatting Nederland – Hongarije (8-1)

Geplaatst op 11 oktober 2013, 11:24 uur

Van Persie gaat Kluivert voorbij met 41 goals als topscorer aller tijden in Oranje

Vanavond speelde het Nederlands elftal een WK kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije in de Amsterdam ArenA. Nederland wist de wedstrijd te winnen met 8-1. De doelpuntmakers waren Robin van Persie, Jermaine Lens, Kevin Strootman, Rafael van der Vaart en Arjen Robben

Binnen 15 minuten wist Robin van Persie met een kopbal het eerste doelpunt te scoren. Hiermee zette hij Nederland in een zeer korte tijd op 1-0 voorsprong.

Het verliep Oranje erg voorspoedig. Na tien minuten speler wist Kevin Strootman het tweede doelpunt bij de Hongaren erin te koppen via een voorzet van een Lens.

In de 38ste minuut wist Jeremain Lens zelf het derde doelpunt te maken en daarmee zette hij Oranje op 3-0 voorsprong.

Het ging hard met de doelpunten vanavond bij het Nederlands elftal. Vlak voor rust wist Van Persie opnieuw een doelpunt te scoren. Daarmee heeft hij zijn 40ste goal gemaakt in Oranje en is hij topscorer aller tijden en evenaart assistent-trainer Patrick Kluivert die na 10 jaar verslagen is.

Met een knappe 4-0 voorsprong gaat Oranje de rust in.

Vlak nadat de tweede helft is begonnen vind er een strafschop plaats voor Hongarije door een aangeschoten handsbal van Bruma. De Hongaar Dzsudzsak weet er 4-1 te maken.

Oranje speelt goed verder door en Robben weet in de bal op het hoofd van Van Persie te leggen. Van Persie blijft koel en kopt de bal onder de keeper in het doel.  Hiermee maakte hij zijn 41ste doelpunt in Oranje en is nu écht topscorer aller tijden. De stand werd hiermee op 5-1 gezet voor Oranje.

Hongarije laat ook nog van zich horen ondanks de grote voorsprong van Nederland. Vorm wist het schot op doel eruit te houden. En Bruma voorkomt de rebound van Nemeth.

Van Gaal besloot topscorer van Persie te wisselen. Hij krijgt een grote staande ovatie van het publiek. Dirk Kuyt komt er voor hem in.

In de 65ste minuut gaf Lens een kopbal. De Hongaar Devecseri wilde de bal wegkoppen, maar passeert zijn eigen doelman waarmee hij een eigen doelpunt scoort en de score op 6-1 voor Nederland.

Het Nederlands elftal blijft aasen op een zevende doelpunt. Zowel Kuyt en Van der Vaart maakten behoorlijke kansen. In de 85ste minuut wist Van der Vaart toch nog een doelpunt erin te schieten van een vrije trap die van richting veranderde. In de 89ste minuut wist ook Arjen Robben nog een doelpunt te scoren. Daarmee kwam de eindstand op 8 – 1.

Bekijk hier de doelpunten van Nederland – Hongarije

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur