Samenvatting Nederland – Noord-Ierland (6-0)

Geplaatst op 02 juni 2012, 02:01 uur

Vanavond speelde het Nederlands elftal de uitzwaaiwedstrijd tegen Noord-Ierland in de Amsterdam ArenA. De laatste wedstrijd van Oranje voordat het EK voetbal gaat beginnen is gewonnen door Nederland met 6-0.

Het was een wedstrijd vol doelpunten, na de eerste tien minuten gespeeld te hebben werd het eerste doelpunt al gescoord voor Nederland. Vanuit een corner kwam die Wesley Sneijder nam, na een één-tweetje schoot Sneijder de bal naar Van Persie en die scoorde met een kopbal het eerste doelpunt voor Oranje.

Vlak daarna kreeg Nederland een vrije trap doordat Van Bommel een schouder duw kreeg vlak voor het 16 meter gebied van een Noord-Ier waarvoor er een gele kaart werd getrokken. Oranje mocht een vrije trap nemen en Wesley Sneijder scoorde in de 14e minuut het tweede doelpunt.

In de 27ste minuut kreeg Nederland een penalty omdat Afellay een bal schoot tegen een Ier waardoor er een handsbal werd gemaakt. De penalty werd genomen door Van Persie en maakte de stand op 3-0.

Het ging hard met de doelpunten tien minuten later wist Ibrahim Afellay het vierde doelpunt voor Oranje te scoren na een aanval van Robben en Van Persie en bracht daarmee de stand op 4-0.

Nederland was duidelijk veel aan de bal waardoor er veel op de helft van Noord-Ierland werd gespeeld in de eerste helft en ook redelijk wat kansen creëerden. Vooral vlak voor rust in de 43ste minuut werden er veel schoten op doel gelost. Oranje ging met 4-0 de rust in.

Direct na rust waren er geen wissels bij Oranje, maar wel doelpunten, in de 51ste minuut werd de 5-0 gescoord door wederom Afellay die de bal na terugleggen van Van Persie. Tien minuten later wisselde Van Marwijk wel twee spelers, namelijk Van Bommel ging eruit voor Van der Vaart en Huntelaar kwam erin voor Van Persie.

Ook in de tweede helft werden er veel kansen gecreëerd door Oranje, Van der Vaart schoot zelfs een keer op de paal. In de 79ste minuut was het weer raak, Ron Vlaar scoorde toen zijn eerste interlandgoal bij Oranje en bracht de stand daarmee op 6-0.

Na een paar wissels te hebben gehad, Kuijt voor Sneijder en Schaars voor Willems kwam in de 81ste minuut Narsingh erin voor Robben.

In de laatste minuten probeerden de Ieren nog een doelpunt te scoren, maar dat is ze niet gelukt de bal werd door Huntelaar en Stekelenburg weggewerkt.

De stand is geëindigd in 6-0 voor Nederland, een goede score om naar het EK te gaan.

Bekijk hieronder alle doelpunten van Nederland – Noord-Ierland

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur