Samenvatting Nederland – Slowakije (2-0)

Geplaatst op 30 mei 2012, 30:32 uur

Vanavond speelde het Nederlands elftal een oefeninterland tegen Slowakije in De Kuip in Rotterdam. De wedstrijd is gewonnen door Nederland met 2-0. In de eerste helft scoorde Slowakije een eigen doelpunt en in de tweede helft wist Van der Vaart er ook eentje te scoren.

De wedstrijd begon al niet zo goed, in de vijftiende seconden botsten Johnny Heitinga en Wilfred Bouma met hun hoofd tegen elkaar en moesten even van het veld. Nederland speelde toen met negen man, maar twee minuten later kwamen ze er weer in.

In de zevende minuut stond Nederland al 1-0 voor door een voorzet van Afellay en eigen doelpunt van Salata bij Slowakije. Verder had Nederland in de eerste helft wel veel kansen en balbezit maar werd er verder geen doelpunt gemaakt.

Na rust kwam Ron Vlaar erin voor Wilfred Bouma die later opgehaald werd met de ambulance om onderzoek te doen in het ziekenhuis van zijn kopstoot in het begin van de wedstrijd.

In de 50ste minuut wisselde Sneijder met Van der Vaart omdat Sneijder geblesseerd raakte en ging naar de kleedkamer, later werd hij bekend dat hij een enkelblessure heeft opgelopen.

In ze 67ste minuut wisselde Van Marwijk Van Persie met Huntelaar, verder was het in de tweede helft van de wedstrijd rustig met de acties en pogingen tot doelpunten.

Van der Vaart miste een kans van een vrije trap vlak voor het 16 meter gebied nadat hij onderuit was gehaald door een Slowaak, hij schoot helaas op de kruising. Nog geen paar minuten later wist Van der Vaart in de 74ste minuut de stand op 2-0 te brengen in samenspel met Huntelaar en Ibrahim Afallay die er in de 78ste minuut uit ging en Kuyt er voor in kwam.

In de 83ste minuut wisselde Robben voor Narsingh die officieel zijn debuut maakte in deze wedstrijd, hij speelde eerder al in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Bayern München waar hij ook een doelpunt wist te maken, maar die wedstrijd telde niet mee als officieel debuut.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur