Samenvatting Portugal – Nederland (1-1)

Geplaatst op 14 augustus 2013, 14:05 uur

Vanavond speelde Nederland een vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal in Faro. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Doelpuntmakers waren Strootman en Ronaldo.

Voor de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden voor het overlijden van Prins Friso. Nadat de aftrap werd genomen door Oranje wist Ronaldo al vrij snel een kop poging te doen, maar Vorm wist de bal tegen te houden.

Na enige tijd gespeeld te hebben scoorde Kevin Strootman in de 17e minuut het eerste doelpunt te maken en zette Nederland daarmee op 0-1 voorsprong. Er volgde voor beide teams een aantal kansen maar deze werden niet benut. De ruststand kwam daarmee op 0-1 voor Nederland.

In de tweede helft kwam Marco van Ginkel erin voor Rafael v/d Vaart. In de tweede helft waren de teams goedmaan elkaar gewaagd en oefende Nederland wat druk op Portugal uit. In de 57ste minuut werd Van Persie gewisseld voor Huntelaar.

Er werden zowel door Nederland als Portugal veel kansen gecreëerd maar deze werden niet benut.

Later werden er nog wat wissels gedaan. Zo ging bij Nederland Van Heagh eruit en Van Rhijn verving zijn plek. En in de 81ste minuut werd Lens gewisseld voor Schaken.

In de 86ste wist Christiano Ronaldo de gelijkmaker (1-1) te maken na een corner.

De wedstrijd werd met 3 minuten verlengd. In de laatste minuut werd er nog een vrije trap gegeven vlak voor het doel van Oranje. Ronaldo neemde deze doelpunt, maar was mis. En daarmee eindigde eigenlijk deze vriendschappelijke wedstrijd in Faro. Oranje wist weer niet te winnen van Portugal.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur