Samenvatting Turkije – Nederland (0-2)

Geplaatst op 15 oktober 2013, 15:51 uur

Vanavond speelde het Nederlands elftal de laatste WK kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. In het Sükrü Saracoglu-stadion te Istanbul wist Nederland met 0-2 de wedstrijd te winnen. De doelpuntmakers waren Arjen Robben en Wesley Sneijder.

Om 20.00 uur werd na het meezingen van de volksliederen door Nederland afgetrapt. Nederland is veel aan de bal. Wanneer Oranje balcontact heeft klinkt er een fluitconcert in het stadion door het Turkse publiek.

Gelukkig hielp dat niet, want Arjen Robben weet in de 8e minuut het eerste doelpunt te scoren. Vier minuten later was het weer raak, maar helaas stond Van Persie buitenspel waardoor het doelpunt niet telde.

Er wordt weinig druk gezet vanuit Turkije waardoor Nederland veel aan de bal is. Tot de 23ste minuut waar Turkije vanuit een vrije trap een schot op doel net mist. De Turken proberen vervolgens continu op het doel van Oranje te schieten. Maar een doelpunt blijft vooralsnog uit en kwam de ruststand op 0-1 voorsprong voor Oranje.

Na de rust werd Robin van Persie gewisseld voor Dirk Kuyt en Bruno Martins Indi voor Jeffrey Bruma. De tweede helft is nog niet een minuut begonnen of Wesley Sneijder wist al een doelpunt te maken en zette de stand daarmee op 0-2.

In de 62ste minuut werden er een aantal corners genomen door Turkije. Daar creëerde Turkije enkele kansen, maar doelman Cillessen wist goed de bal uit het doel te houden. Nederland verloor ook wat balbezit waardoor Turkije wat meer in de aanval kon komen.

In de 75e minuut kreeg Arjen Robben na een overtreding een vrije trap vlak voor het doel van Turkije. Robben nam de vrije trap en schoot recht in de armen van de Turkse keeper Volkan.

De laatste gedeelte van de wedstrijd verliep rustig. Beide landen creëerden weinig kansen. Veel Turken die eerder de wedstrijd nog enthousiast floten verlieten vroegtijdig het stadion. In de 89ste minuut maakte Memphis Depay zijn debuut in Oranje en verving Jeremain Lens.

Een derde doelpunt bleef uit daarmee eindigde de laatste WK kwalificatiewedstrijd in een 0-2 overwinning voor Nederland.

Op 16 november speelt het Nederlands elftal ‘s middags om 16.00 uur een oefeninterland tegen Japan in België en op 19 november om 20.30 uur tegen Columbia in de Amsterdam ArenA. Bekijk hier het complete wedstrijdschema van het Nederlands elftal.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop