Scheidsrechter De Santis niet naar WK

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Scheidsrechter Massimo De Santis mag niet naar het WK voetbal. De Italiaanse bond (FIGC) heeft dit zaterdag bekendgemaakt. De federatie heeft de wereldbond FIFA in een brief laten weten dat het zijn accreditatie voor het toernooi heeft teruggetrokken.

De Santis is één van de 24 scheidsrechters die is aangewezen als verdachte in het voetbalschandaal in Italië. Ook de assistenten Alessandro Griselli en Marco Ivaldi mogen om dezelfde reden niet naar de wereldtitelstrijd in Duitsland.

De FIGC liet in een verlaring weten dat de beslissing niet moet worden gezien als oordeel in de omkoopzaak. „Dat is aan de rechtsprekende organen van jusititie en de sport.”

Gianluigi Buffon, doelman van Juventus en het Italiaanse elftal, is zaterdag in Turijn verhoord wegens zijn vermeende rol in het illegale wedschandaal. De keeper werd vrijdag samen met drie oud-spelers van Juventus genoemd als betrokkenen. Hij meldde zich in gezelschap van zijn advocaat Luigi Chiappero vrijwillig bij jusititie. In een verhoor van twee uur bepleitte hij zijn onschuld.

Buffon gaf na afloop wel toe dat hij in het verleden heeft gegokt op wedstrijden. Vorig jaar stopte hij nadat de Italiaanse bond de spelers een verbod oplegde. „Ik heb de regels altijd gerespecteerd. Ik heb gegokt op buitenlandse wedstrijden omdat het in Italië niet mogelijk is, maar toen ik het niet meer mocht, ben ik er gelijk mee opgehouden. Dat was in de herfst van 2005.”

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop