Seedorf is Van Basten al in de armen gesprongen

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Clarence Seedorf weet nog niet of hij Marco van Basten woensdagavond in de armen springt als hij voor Oranje scoort tegen Engeland. "Maar ik ben de bondscoach al in de armen gesprongen door hier te komen", zegt de middenvelder. "En wat er woensdag gebeurt, dat gebeurt gewoon. Ik ben niet iemand die veel dingen voorbereidt."

Seedorf werd zondag onverwacht geselecteerd voor de oefeninterland tegen Engeland vanwege een blessure van Wesley Sneijder. De 77-voudig international werd nog niet eerder door Van Basten opgeroepen. Hij speelde twee jaar geleden tijdens het Europees kampioenschap in Portugal zijn laatste interland. Seedorf, die al die tijd hoopte op een terugkeer bij het Nederlands elftal, neemt het Van Basten niet kwalijk dat hij hem lang links liet liggen. "Ik ben er weer, laten we het daar op houden. Ik wil mijn best doen voor de ploeg en er een mooie wedstrijd van maken."

Ook Rafael van der Vaart keert woensdag terug in de basis bij Oranje. De middenvelder van HSV kampte lange tijd met een blessure en begint tegen Engeland op een voor hem ongebruikelijke positie: als rechtsbuiten. Van der Vaart, die ooit bij Ajax bedankte voor de linksbuitenpositie, zegt niet als pure rechterspits tegen Engeland te gaan spelen. "Ik heb meer een vrije rol en kan veel van de rechterkant naar het midden komen."

Oranje kan woensdag het gemiddelde tegen Engeland iets opvijzelen. In 28 onderlinge duels won het Nederlands elftal er slechts zes. Engeland ging er veertien keer met een overwinning vandoor. Ook maakten de Engelsen 74 doelpunten tegen Oranje, tegenover 31 voor Nederland.

Van Basten en zijn Engelse evenknie Steve McLaren mogen woensdag elk zes spelers wisselen.

Vermoedelijke basisopstelling van Oranje tegen Engeland:

Doel: Henk Timmer

Verdediging: Khalid Boulahrouz, André Ooijer, Joris Mathijsen en Urby Emanuelson

Middenveld: Denny Landzaat, Stijn Schaars, Clarence Seedorf

Aanval: Rafael van der Vaart, Dirk Kuyt, Arjen Robben

 

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur