Sneijder: “Ik voel me goed en heb vertrouwen in mezelf”

Geplaatst op 21 mei 2014, 21:37 uur

Wesley Sneijder is vanavond op de persconferentie – voor het eerst sinds hij zich bij de selectie heeft aangesloten – ingegaan op zijn plek in de selectie, de weg er naar toe en de kansen van Oranje op het WK. “Ik kom binnen met heel goed gevoel. Ik voel me goed en heb vertrouwen in mezelf.”

“Ik ben beter in vorm geraakt, dat merk je aan alles”, reageert de middenvelder van Galatasaray. “Het is een gevoel, ik zit beter in mijn vel en kan belangrijk zijn op belangrijke momenten. Ik heb meer voor mezelf getraind, dan ik normaal deed. Er zijn altijd momenten dat je denkt: ‘ik kan beter, ik ben nu niet absolute top’, maar ik hield vertrouwen en was niet bang dat het niet terug zou komen.”

“Ik kwam uit een moeilijke periode, dus het is logisch dat je dan wat extra moet doen. Je moet immers topfit raken voor zo’n belangrijk toernooi. En dan moet je in jezelf investeren. Ik ben nu fitter dan in de afgelopen maanden.”

“Ik heb geen extra begeleiding gehad, het kwam uit mezelf. Ik voelde dat ik niet het maximale uit mezelf haalde en dan moet je daar wat aan doen. Het is niet zozeer dat ik niet alles uit mezelf wílde halen, maar ik speelde in die periode twee wedstrijden per week met Galatasary op een niveau dat niet zo hoog is als bij Oranje. En in zo’n periode train je weinig.”

Ook ging Sneijder nog in op een vraag waarin de vergelijking met 2010 werd getrokken, het jaar dat hij met Inter de Champions League won en daarna met het Nederlands elftal de finale van het WK bereikte. “Alsof 2010 zo’n wereldniveau was”, reageerde frivole nummer 10. “Ik ben op andere momenten misschien nog wel beter geweest. Ik scoorde in Zuid-Afrika een paar goals, maar was voor mijn gevoel niet op mijn absolute top. Tuurlijk heb ik daar goed gespeeld en belangrijke goals gemaakt. Maar doelpunten zeggen mij niet alles.”

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur