Soepelere controle bij WK-stadions

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De organisatie van het WK voetbal heeft dinsdag bevestigd dat de kaartjescontrole bij de wedstrijden veel minder streng is dan vooraf bepaald. Vice-voorzitter Wolfgang Niersbach zei dat per WK-duel hooguit vijfhonderd tot duizend toeschouwers een scherpe controle ondergaan. "Tot dusver heeft dat geen problemen opgeleverd."

Voor het toernooi was de WK-organisatie een stuk minder pragmatisch. Alle toeschouwers zouden bij de ingang van de stadions met hun paspoort moeten aantonen dat de naam op hun toegangskaartje klopt. In de praktijk werkt dat niet zo, erkende Niersbach.

"We concentreren ons op het onderscheppen van valse kaartjes. Iemand die het geldige kaartje van een ander heeft en in het bezit is van een geldig paspoort, mag gewoon naar binnen." Ook mensen die op de zwarte markt een geldig kaartje hebben gekocht, komen het stadion in. Tot nog toe zijn er enkele tientallen valse kaarten per wedstrijd in beslag genomen.

Niersbach reageerde laconiek op het feit dat bij sommige wedstrijden enkele honderden zitplaatsen onbezet bleven. "Dat is onvermijdelijk. Er zijn altijd mensen die niet komen opdagen. De bus kan onderweg wel pech hebben gekregen. Ik kan niet anders zeggen dan dat de kaartverkoop en -controle een succes zijn. Alle wedstrijden zijn uitverkocht en we hebben geen technische storingen", aldus Niersbach.

Hij gaf als voorbeeld 3000 kaarten die op het laatste moment nog beschikbaar kwamen voor het WK-duel tussen Oekraïne en Tunesië op 23 juni. "Die kaarten waren binnen drie uur via internet verkocht. Verbazingwekkend. Het maakt niet uit welke wedstrijd het is; de mensen willer er gewoon bij zijn." 

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur