Stroom blijft aan tijdens Nederland – Wit Rusland

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Het energiebedrijf Essent geeft de garantie dat woensdag tijdens de voetbalinterland Nederland – Wit Rusland het licht in het stadion aan blijft. ,,We zullen energie leveren. We zullen doen wat we normaal ook altijd doen'', beloofde een woordvoerster van Essent vrijdag.

Alleen een onvoorziene storing zou het stadion volgens haar in duisternis kunnen hullen. Het platform van ondernemingsraden in de energiesector LME heeft aangekondigd gedurende de hele wedstrijd het licht uit te schakelen. Dit zal gebeuren uit protest tegen de voorgenomen splitsing van de energiebedrijven.

Het netwerkbedrijf van Essent is verantwoordelijk voor de stroomvoorziening in het stadion. Het zal er volgens de zegsvrouw voor zorgen dat het personeel zijn werk doet. ,,We zullen daar controle op uitoefenen.'' Essent verwacht dat de werknemers ook inzien dat de geplande actie ,,niet kan'', aldus de zegsvrouw.

De directie van Essent stuurt nog een brief naar de medewerkers om te benadrukken dat ze niet akkoord gaat met de plannen van het LME. Volgens voorzitter Jan de Jong van dit platform geeft de top het personeel daarin de opdracht de stroomvoorziening op peil te houden. Werknemers die zich daar niet aan houden, kunnen volgens De Jong eventueel ,,maatregelen'' tegemoet zien.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop