Supportersvereniging is boos

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De supportersvereniging Oranje is zeer ontevreden met de plaats die de Duitse stad Frankfurt heeft reserveerd voor het supportersfeest van aanstaande woensdag, voor het WK-duel met Argentinië. De Weseler Werft ligt te ver buiten het centrum, vindt de vereniging. Dinsdag doet ze een laatste poging bij het stadsbestuur om een andere locatie te krijgen.

 „We hebben nu twee keer een prachtig visitekaartje afgegeven in de centra van Leipzig en Stuttgart”, aldus voorzitter Lloyd Vandenberg. „Nu worden de supporters ergens achteraf weggezet. Frankfurt is bang dat er te veel fans in het centrum komen, ze willen het spreiden. In het centrum staan prachtige VIP-tribunes, maar de echte supporters worden weggemoffeld. We zijn zeer ontevreden.”

De Weseler Werft is een werf langs de rivier de Main. „Het plein ziet er mooi uit, er staat ook een prachtig beeldscherm. Alleen de plaats is verkeerd. Het is zo ver van het centrum. Dinsdag gaan we nog een keer praten met politie, brandweer en gemeente. We hebben hulp van het consulaat-generaal en ook de Nederlandse ambassadeur zet zich in. Ik hoop dat we iets kunnen bereiken, maar ik denk dat we weinig kans hebben. Take it or leave it, dat is hier een beetje de houding.”

Vandenberg was vorige week al een keer langsgeweest in Frankfurt. „Toen heb ik het ook aangekaart. Maar ze zijn vrij strikt. Het is zonde, want de Oranjefans hebben een goede reputatie en ik vermoed dat er woensdag toch wel weer net zo veel fans zullen zijn als in Stuttgart.”

Vrijdag waren er rondom Nederland – Ivoorkust ruim 55.000 Nederlanders in de stad. Verwachtingen voor woensdag zijn er officieel nog niet. De KNVB heeft voor het derde groepsduel de helft minder kaarten ontvangen dan voor het treffen met Ivoorkust. Dat zegt weinig over de opkomst van Oranjefans, aangezien de meerderheid tijdens de wedstrijden buiten het stadion blijft.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur