Te weinig kaarten tweede ronde

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De KNVB krijgt vooralsnog veel te weinig kaarten voor de wedstrijd die Oranje op het wk voetbal in de tweede ronde gaat spelen. De voetbalbond kan met het toegezegde aantal van 2915 kaarten niet eens de contractuele verplichtingen met sponsors en relaties nakomen.

De wereldvoetbalbond FIFA heeft slechts een voorzichtige toezegging van vijfhonderd extra tickets gedaan, waardoor het aantal op 3415 zou uitkomen.

De tegenstander en speelstad van de tweede ronde zijn nog onbekend. ,,Hopelijk gaat de hele machine draaien als dat zo ver is, want nu hebben we echt een probleem'', aldus Henk Kesler, directeur van de sectie betaald voetbal van de KNVB.

De helft

,,Ik denk dat we die vijfhonderd kaarten nog krijgen, maar ik had eerder gerekend op 5000 extra kaartjes.'' Van de beschikbare kaarten kan de bond de helft gebruiken voor sponsors en relaties, de andere helft is voor de supportersvereniging Oranje.

Het is vrij gebruikelijk dat via allerlei kanalen vlak voor een duel nog toegangsbewijzen terugkomen bij de FIFA. Die verdeelt ze dan weer onder de deelnemende landen. Soms gebeurt dat op een ongelukkig moment. ,,In Leipzig kregen we drie uur voor aanvang van Nederland – Servië en Montenegro nog zeventig kaarten aangeboden'', aldus Kesler.

Veiligheidsoverwegingen

,,We hebben ze teruggegeven, want het was niet meer verantwoord die te verkopen. Stel dat ik ermee op het podium in de stad was gaan staan, dat was dan gewoon bestormd. Uit veiligheidsoverwegingen hebben we toen helaas moeten besluiten ze niet af te nemen.''

Over het aantal kaarten dat de KNVB uiteindelijk voor de eerste twee groepsduels kreeg, is Kesler niet ontevreden. ,,Bij beide duels kwamen we wel aan ongeveer 16 procent van de stadioncapaciteit. Voor Argentinië is het helaas wat minder, maar voor de tweede ronde is het momenteel echt veel te weinig.''

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur