Terugdenken aan het WK

Geplaatst op 12 oktober 2015, 12:31 uur

Het huidige Oranje is geen schijntje meer van de formatie die in Brasília de derde plek op het WK veroverde. Met een uitgebalanceerd elftal werd een prestatie binnengesleept die vooraf nog als onmogelijk werd beschouwd. Het maakte eigenlijk niet uit welke samenstelling het veld betrad, de jongens van Louis van Gaal zouden de klus wel klaren. Vooraf werd het overleven van de groepsfase al als een wonder beschouwd. Maar op 12 juli 2015 zette de jonge ploeg een ongekende prestatie neer door de derde plek binnen te slepen. Amper een jaar later ziet het beeld er compleet anders uit. Oranje speelt wisselvallig en lijkt in geen vorm meer op de ploeg uit Brazilië. Inmiddels is het Nederlands Elftal uitgegroeid tot een zwak elftal dat geen geloof meer lijkt uit te stralen. Wat er allemaal kan veranderen in een jaar tijd.

Terugdenken aan het WK

Onder Louis van Gaal had de jonge ploeg een uitstekende leermeerster. De Amsterdammer weet jonge spelers op voortreffelijke wijze naar zich toe te trekken. De huidige trainer van Manchester United weet spelers te vormen, mits ze voldoen aan zijn welbekende voetbalvisie. Onder leiding van de oefenmeester werd een uitgebalanceerd elftal gevormd dat op alle flanken op elkaar was ingespeeld. De probleemloze verschuiving van Dirk Kuyt van aanvaller tot verdediger was daarbij kenmerkend. De jonge spelers gingen voor elkaar door het vuur en voelden elkaar op uitstekende wijze aan. Na het aanstellen van Guus Hiddink ging het binnen ongekend korte tijd bergafwaarts en met Danny Blind lijkt hier nog geen verbetering in te komen. Wat smachten we toch terug naar die onverslaanbare WK-ploeg.

Het oranje voetbalhart

Voetbalshirtskoning draagt Oranje als geen ander een warm hart toe en uit dit door voor een grote samenstelling Oranje voetbalfan artikelen te zorgen. Dit betekent een echte Oranje fanshop waarbij voetbalshirts worden afgewisseld met artikelen zoals sjaals en vlaggen. Ondanks dat plaatsing voor het EK ver weg lijkt te zijn, blijven toch geloof houden in de jongens van Oranje. Want het zijn precies deze voetballers die de voetbalharten uit de hele wereld wist te veroveren. Kijk daarom hier snel verder in dé Oranje shop van Nederland.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur