Tienduizende ziekmeldingen verwacht bij WK 2006

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Plotselinge hoofdpijn, buikgriepaanvallen of andere aanstelleritis op de dagen dat het Nederlands elftal op net komende WK voetbalt, zijn nu verzekeraar in speciale WK-verzuimpolis, Tijdens het EK in Portugal twee jaar geleden, meldden tienduizenden werknemers meer zich afwezig dan op een normale werkdag.

De WK-verzuimpolis keert direct uit als personeel zich op een speeldag van Oranje, of de zware katerdag erna, ziek meldt. "Normaal gesproken begint een verzekeraar pas na twee weken uit te betalen.Dat eigen risico dragen wij nu", zegt initiatiefnemer Dennis Massaar van verzekeringsmaatschappij SEZ in Reeuwijk. "Dat geldt ook voor de dag erna, als er misschien te lang is gefeest of er te veel is  ingenomen.” De polis geldt voor elke pot van Oranje, zo nodig tot en met de finale op 9 juli in Berlijn.

Bij het Europese kampioenschap in Portugal in 2004 lag het ziekteverzuim op enkele speeldagen van Oranje ineens 20% hoger dan normaal. Op een beroepsbevolking van 7 miljoen mensen waren dat zo'n 63.000 ziekmeldingen extra. De dag na de wedstrijd kregen beteuterde werkgevers ook meer personeel aan de telefoon dat zich ziek, zwak en misselijk voelde, in totaal 15% meer dan gewoonlijk. Massaar: "Bedrijven kunnen erop rekenen dat deze golf van WK-griep zich straks weer voordoet. Daarom bieden wij hun een kans zich daartegen te beschermen."

Voor de zogenoemde 'sucsezpolis' geldt dat de zieken wel op dezelfde dag als de ziekmelding moeten worden afgemeld.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur