Tim Vincken niet in definitieve selectie Jong Oranje

Geplaatst op 28 mei 2007, 28:18 uur

Tim Vincken is door bondscoach Foppe de Haan niet opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje voor het jeugd-EK van volgende maand. De aanvaller van Feyenoord maakte wel deel uit van de voorlopige selectie, maar viel uiteindelijk buiten de boot. Bij de oefenwedstrijden tegen Jong Marokko en de Suriprofs was er nog een basisplaats ingeruimd voor Vincken.

Ook voor Milano Koenders (RKC Waalwijk), Dwight Tiendalli (Feyenoord), Kemy Agustien (Roda JC), Jeremain Lens (AZ) en Agil Etemadi (sc Heerenveen) is geen plaats in de 23-koppige selectie. Eerder meldde Urby Emanuelson (Ajax) zich al af omdat hij zich niet fit genoeg voelt om tijdens het toernooi in actie te komen.

Tim Krul is de enige debutant in de selectie van De Haan. De doelman, die onder contract staat bij Newcastle United, krijgt de voorkeur boven Etemadi van Heerenveen. Kenneth Vermeer en Boy Waterman zijn de andere keepers binnen de selectie.

Het Europees kampioenschap voor spelers jonger dan 21 jaar vindt van 10 tot en met 23 juni plaats in Arnhem, Groningen, Heerenveen en Nijmegen. Vrijdag staat voor Jong Oranje in Deventer nog een oefeninterland tegen Polen op het programma.

Voorlopige EK-selectie Jong Oranje:

Doel: Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Ajax) en Boy Waterman (AZ).

Verdediging: Ryan Donk (AZ), Calvin Jong-A-Pin (sc Heerenveen), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Erik Pieters (FC Utrecht), Frank van der Struijk (Willem II), Ron Vlaar (Feyenoord) en Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen).

Middenveld: Royston Drenthe (Feyenoord), Isma

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur