Titel verdediger Brazilie verslagen door Frankrijk

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Wereldkampioen Brazilie moet het toernooi verlaten, na een nederlaag tegen Frankrijk in de kwartfinale van het WK. De Fransen wonnen in Frankfurt met 1-0 van de Zuid-Amerikanen.

De Franse ploeg maakte vanaf het begin van de wedstrijd al een goede indruk en was een stuk sterker dan de vorige vier wedstrijden, die ze op die toernooi afwerkten. Ze regeerden dan ook de wedstrijd, waarin vooral Zidane, Henry en de jonge Ribery indruk maakten. Vooral Zidane liet eindelijk zijn ware klasse zien.

In de eerste helft en in het begin van de tweede helft, kwamen de echte kwaliteiten van de Fransen en ook van de Brazilianen niet echt naar boven. Pas vanaf de 57e minuut werd het echt spannend, nadat Henry goed een vrije trap van Zidane intikte. Diezelfde Henry had vier minuten eerder al een soortgelijke kans, die hij ook afmaakte, maar dat deed vanuit een buitenspel-positie, zodat het doelpunt werd afgekeurd.

Daarna wisselden beide ploegen vaak. Brazilië bracht aanvallers in, maar Frankrijk ook. En dat hield de wedstrijd levend en Frankrijk dominant, want het bleef de betere kansen creeren. Een voorzet van Ribery werd licht getoucheerd, zodat Zidane he, net niet kon intikken en een schot van Ribery, vrij voor de keeper gezet door Henry, werd formidabel geredt door Dida.

Brazilie kreeg nog wel wat kansen, maar de voorsprong van Frankrijk is nooit echt in gevaar gekomen. Het verlies van Brazilie betekent wel dat nu alle Zuid-Amerikaanse ploegen zijn uitgeschakeld en dat er alleen nog maar Europeese landen in het toernooi aanwezig zijn. Frankrijk moet in de halve finale aantreden tegen Portugal. De andere halve finale gaat tussen Duitsland en Italië.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop