Vader Abraham wil meedelen in wuppiesucces

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Vader Abraham hoopt een graantje te kunnen meepikken van het succes van de wuppies. De 71-jarige zanger en componist, die eigenlijk Pierre Kartner heet, is van plan zijn oude album rondom de pluizige beestjes opnieuw uit te brengen. "Ik ben bezig de oude liedjes op te poetsen", zegt de Brabantse vertolker van het levenslied tegen Novum Nieuws. Kartner verwacht dat zijn cd na de zomer klaar is.

In 1981 bracht Vader Abraham het album 'De wonderlijke wuppiewereld' uit, met daarop de hit 'Wij zijn de wuppies'. Hij was de man die de pluizige beestjes in Nederland grootschalig onder de aandacht bracht. Begin deze maand startte Albert Heijn een actie rondom de wuppies. Klanten van de supermarkt kunnen door kleine exemplaren te sparen uiteindelijk een grote oranje versie van het beestje krijgen.

Vader Abraham betreurt dat hij nooit is benaderd door Albert Heijn. De volkszanger had graag een rol gespeeld in de door de supermarktketen gevoerde campagne rondom de pluizige beestjes. "Ik vind het jammer dat er niet aan mij is gedacht toen ze begonnen", zegt Kartner. "Mijn liedjes zijn veel beter dan het lied in de reclame."

Pierre Kartner was als tekstschrijver verantwoordelijk voor een stroom hits als 'Huilen is voor jou te laat' (1970) van Corry en de Rekels en 'De clown' (1971) van Ben Cramer. Zelf scoorde hij onder meer een hit met het nummer 'Het kleine café aan de haven' (1975). In 1977 was Vader Abraham met 'Het smurfenlied' verantwoordelijk voor een rage rond de blauwe wezentjes.

Bestel de Wuppie ook als wallpapers

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur