Van Basten boos over provocerende tekst op spelersbus

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De Nederlandse bondscoach Marco van Basten is boos over de tekst op de spelersbus van zijn nationaal voetbalteam. Op het voertuig, dat door de Wereldvoetbalbond FIFA ter beschikking is gesteld tijdens het WK in Duitsland, staat de slogan Oranje op weg naar goud. "Dat vinden we niet gepast. Het is onnodige arrogantie", aldus perschef Kees Jansma. "We hoorden al vooraf dat die tekst erop zou komen en we hebben gevraagd of hij eraf kon. Dat is uiteindelijk niet gebeurd."

Jansma zei woensdag dat van Basten het probleem inmiddels kenbaar heeft gemaakt bij de marketing manager van de FIFA. "Het is een provocatie die ons niet past", aldus Jansma. "Het schijnt moeilijk te zijn om de tekst eraf te halen, dus bekijken we of we er iets anders onder kunnen zetten."

De slogan kaderde in een wedstrijd van de Japanse autofabrikant Hyundai. De inzender van de winnende slogan mag zich verheugen op een geheel verzorgde reis voor twee personen naar de openingswedstrijd van het WK 2006 op 9 juni in München. Slogans die het net niet haalden: Als leeuwen vechten wij trouw, voor rood-wit-blauw en Eén ding is zeker, Nederland wint de wereldbeker.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop