Van Basten getuigt in rechtszaak Kalou

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Bondscoach Marco van Basten zal vrijdag als getuige optreden in een rechtszaak die Feyenoord-voetballer Salomon Kalou heeft aangespannen tegen minister Verdonk (integratie en vreemdelingenzaken). Dat meldt de website van de Rotterdamse club.

De Afrikaanse aanvaller is in beroep gegaan tegen de afwijzing van zijn verzoek tot versnelde naturalisatie. Falk AdSolution

Van Basten is vanaf het begin voorstander geweest van versnelde naturalisatie van de 20-jarige Ivoriaan. De bondscoach had, net als Johan Cruijff, schriftelijk verklaard dat Kalou een verrijking zou zijn voor het Nederlandse voetbal. Ditmaal komt Van Basten persoonlijk getuigen. Kalou wordt verder ondersteund door professor G.R. De Groot van de Universiteit van Maastricht die als deskundige zal optreden.

Paspoort

Het eerste verzoek van Kalou om versneld een Nederlands paspoort te verkrijgen werd afgewezen. Omdat het bezwaar tegen de afwijzing eerder ongegrond werd verklaard dient vrijdag voor de bestuursrechter van de Rotterdamse rechtbank het beroep dat de voetballer aantekende. Zowel de advocaat van Kalou, als de advocaat van de staat zullen dan hun pleidooi houden. Een uitspraak volgt dan circa vier weken later.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur