Van Basten haalt hard uit naar Van Gaal

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Bondscoach Marco van Basten heeft het nu wel gehad met de kritiek die AZ-trainer Louis van Gaal continu op hem levert. Op de eindejaarsbijeenkomst met de Nederlandse voetbalpers haalde Van Basten gisteren keihard uit naar Van Gaal. De voormalige trainer van onder meer Ajax en Oranje leverde kort geleden voor de zoveelste keer kritiek op het selectiebeleid en de trainingsmethodes van Van Basten.

''Als hij een keer zijn mening geeft, kan ik daar goed mee leven. Ik heb de kritiek van Van Gaal één, twee en ook wel drie keer aangehoord. Maar op een gegeven moment vind ik het tijd te reageren. Dan is het genoeg. Hij heeft kritiek op mij, maar had dat ook op Rijkaard en Advocaat'', aldus een ongekend felle Van Basten.

De trainer van Oranje had ook nog een flinke sneer voor Van Gaal in petto: ''Ik wil er wel eens op wijzen dat hij misschien wel de slechtste bondscoach van de laatste twintig jaar is. Wij hebben in ieder geval wél het WK gehaald. Dat kan hij niet zeggen. Het is een beetje brutaal dat hij nu zoveel kritiek heeft. Een beetje zelfreflectie lijkt mij op zijn plaats.''

PSV-trainer Ronald Koeman zei gisteren in het tv-programma Holland Sport van Matthijs van Nieuwkerk en Wilfried de Jong de kritiek van Van Basten te delen en Van Gaal al langer ''beu'' te zijn.

De gewraakte AZ-trainer wilde gisteren vanuit Alkmaar geen commentaar leveren.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur