Van Basten had Van Nistelrooy niet afgeschreven

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Marco van Basten heeft Ruud van Nistelrooy na het WK nooit definitief afgeschreven. Dat zei de bondscoach van Oranje dinsdag tijdens een speciaal ingelaste persconferentie. Van Basten wilde Klaas-Jan Huntelaar een tijd uitproberen op de spitspositie, om vervolgens te kijken of hij Van Nistelrooy nog nodig zou hebben.

Van Basten liet weten dat hij een fout heeft gemaakt door Van Nistelrooy niet van dat plan op de hoogte te stellen. De spits van Real Madrid heeft waarschijnlijk gedacht te zijn afgeschreven. Hij wilde dan ook niet op komen draven toen Huntelaar zich vorige week geblesseerd afmeldde voor de komende EK-kwalificatieduels met Bulgarije en Albanië.

Ook erkende Van Basten dat hij Van Nistelrooy en Mark van Bommel had moeten bellen toen hij hen niet meer selecteerde na het WK in Duitsland. Van Bommel werd vorige week ook weer opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar de middenvelder van Bayern bedankte omdat hij vindt dat hij niet genoeg vertrouwen krijgt van de technische staf. "Van Bommel was heel duidelijk", zei Van Basten over het gesprek dat hij met hem voerde. "Hij wil niet meer voetballen zolang deze technische staf er zit."

Of Van Nistelrooy nog komt te spelen onder Van Basten is niet duidelijk. "We hebben heel lang met elkaar gesproken, maar we zijn niet nader tot elkaar gekomen. Het boek is voorlopig gesloten", concludeerde de bondscoach.

 

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur