Van Basten: “Huntelaar verdient plek in Oranje”

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Klaas-Jan Huntelaar verdient een plek in Oranje. Dat vindt bondscoach Marco van Basten. De voormalige aanvaller van het Nederlands Elftal zei dat maandag in het programma Voetbal Insite. "Huntelaar scoort aan de lopende band", zei de bondscoach.

Op de vraag of de Ajacied binnenkort een uitnodiging kan verwachten zei de bondscoach dat Huntelaar dit wel verdient. Van Basten zegt wel dat hij meer spitsen tot zijn beschikking heeft. Hij liet doorschemeren dat de 22-jarige aanvaller zijn niveau bij Ajax moet vasthouden om een uitnodiging voor de nationale selectie te verwachten. Huntelaar is momenteel met dertig goals topscorer in de Eredivisie.

Van Basten zei in het programma ook dat hij niet meer rekent op Feyenoorder Salomon Kalou voor het wereldkampioenschap voetbal dat deze zomer in Duitsland gespeeld wordt. "De minister is duidelijk geweest." De in Ivoorkust geboren spits wil zich versneld tot Nederlander laten naturaliseren om met Oranje mee te kunnen naar het WK. Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk (VVD) wil dat hij eerst slaagt voor een naturalisatietoets.

 

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur