Van Basten niet ontevreden over resultaat

Geplaatst op 30 mei 2008, 30:32 uur

Coach Marco van Basten heeft laten weten niet ontevreden zijn over de manier hoe zijn team in de wedstrijd tegen Denemarken heeft gepresteerd. Wel vindt hij dat Nederland meer had moeten scoren.
“In de eerste helft hadden wij de wedstrijd al geheel kunnen beslissen. Alleen hebben we dat niet gedaan omdat we de kansen helaas niet hebben benut. Dat valt wel vaker bij ons te zien”, liet Van Basten weten na het duel tegen Denemarken.
Het enige punt waar Van Basten zeer enthousiast over was, was de goal van Van Nistelrooy. Van Nistelrooy scoorde deze goal voor Nederland door razendsnel en goed positiespel tussen de zojuist genoemde Van Nistelrooy, Robben en Sneijder. “Die aanval zag er zeer mooi uit. Wij hebben daar ook de kwaliteiten voor. Aan de andere kant kregen we nog vier of vijf goede kansen. Als we daar twee uit gemaakt hadden, waren we klaar geweest.”
Verder heeft Van Basten nog laten weten dat hij nog niet bekend zal maken of Mathijsen komende zondag tegen Wales ook speelt, of dat Bouma zijn plek inneemt. “Wie er zondag speelt, zullen we nog wel zien”.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur