Van Basten past elftal aan

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Bondscoach Marco van Basten zal het oefenduel met Mexico van aanstaande donderdag aangrijpen om enkele reserves aan het werk te zien.

Dat meldde Van Basten op een persconferentie in Hoenderloo, waar het Nederlands elftal bezig is aan een trainingskamp. ”Natuurlijk willen we met een sterk team beginnen”, aldus de bondscoach. ”Maar we willen tijdens de oefenwedstrijden ook zoveel mogelijk spelers aan het werk zien. Daarom beginnen we met een ander elftal.”

San Marco liet doorschemeren opnieuw een basisplaats in te ruimen voor Wesley Sneijder, die in de wedstrijd tegen Kameroen (1-0) een goede indruk achter liet: ”Hij heeft het als vervanger van Van der Vaart goed gedaan.”

Van der Vaart doet het de komende dagen overigens iets rustiger aan. De middenvelder heeft last van zijn enkel en was niet in staat om mee te trainen. ”Er is niets kapot. Ik ga er van uit dat ik snel weer fit ben”, wist de spelverdeler te melden. Phillip Cocu en Arjen Robben bleken hersteld van hun pijntjes en sloten aan bij de groep. Ook Kew Jaliens gaf weer acte de presence op de training.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur