Van Bommel scheurt enkelband

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Mark van Bommel heeft een band van zijn linkerenkel gescheurd. De middenvelder van Barcelona raakte dinsdag op de eerste training van het Nederlands elftal voor de interland tegen Itali� geblesseerd aan het gewricht na een botsing met George Boateng. Onderzoek in het AMC wees woensdag uit dat ��n enkelband gescheurd is, tevens raakten twee andere banden in de enkel beschadigd. Er bleek niets gebroken. Naar verwachting duurt zijn herstel zes tot acht weken.

De kwetsuur van Boateng, die bij de botsing zijn knie blesseerde, bleek mee te vallen. Bondscoach Marco van Basten vreesde dinsdag dat hij een binnenbandje had verrekt, maar de middenvelder van Middlesbrough trainde woensdag alweer met de selectie mee. Falk AdSolution

Slecht gevoel
Boateng vertelde dat hij een slecht gevoel aan het ongeluk met Van Bommel had overgehouden. “Natuurlijk, anders zou het ook niet goed gesteld zijn met je persoontje. Ik voelde me heel erg vervelend en heb mijn excuses aan hem aangeboden. Maar het veld was heel zacht en onze noppen kwamen steeds vol met modder te zitten. Toen ik vervolgens druk wilde zetten in een duel met Van Bommel gleed ik uit en raakte ik zijn enkel met mijn knie.”

“Ik heb het er terug in het hotel best even moeilijk mee gehad”, vervolgde hij. “Ik vond het moeilijk om los te laten. Van Bommel was ook erg teleurgesteld. Maar ik ben geen speler die het veld in gaat om iemand te blesseren, zeker niet in een trainingskamp van Oranje. Gelukkig valt mijn blessure mee. Ik heb ontstekingsremmers genomen en alle andere maatregelen die ik moest nemen. Nu moet ik me weer concentreren op het voetbal, daar ben ik uiteindelijk voor gekomen.”

Bedrukte stemming
Dirk Kuijt zei na afloop van de training dat het incident met Van Bommel en Boateng voor een bedrukte stemming had gezorgd in de selectie van het Nederlands elftal. “Je kunt het ook niet verzinnen, dat juist hij geblesseerd raakt. Zoiets komt zelfs in de grootste films niet voor. Het is heel lullig dat hij niet op zijn manier kan terugkomen. Mark heeft dinsdag nog wel met de selectie meegegeten en iedereen is even bij hem langs geweest. Het is gewoon een rotsituatie. Enerzijds omdat hij net terug was bij Oranje en anderzijds omdat hij bij Barcelona zijn draai helemaal had gevonden. Het is eigenlijk bij het gekke af.”

Naast het uitvallen van Van Bommel is ook nog niet zeker of Nigel de Jong, Khalid Boulahrouz en Ruud van Nistelrooij op tijd fit zijn voor de wedstrijd tegen Itali�. Boulahrouz (heup) en De Jong (lies) trainden woensdag nog apart van de groep. Volgens een woordvoerder van Oranje gaat hun herstel echter voorspoedig. Ruud van Nistelrooij bleef achter in het hotel. Hij heeft nog steeds veel last van een gekneusde rib.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur