Van der Sar laat training schieten

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Edwin van der Sar heeft de training dinsdagochtend laten schieten. De doelman heeft nog wat last van zijn kuit, nadat hij zondag in het duel met Servië en Montenegro kramp kreeg. Volgens bondscoach Marco van Basten is de blessure niet ernstig en komt de wedstrijd van vrijdag tegen Ivoorkust voor de keeper niet in gevaar.

De Oranje-selectie werkte dinsdag in het stadion van SC Freiburg een ontspannen training af, die toegankelijk was voor publiek. De oefensessie trok aanzienlijk minder publiek dan de eveneens voor publiek opengestelde training van vorige week donderdag. Toen hadden veel Duitsers vakantie.

Mark van Bommel en Joris Mathijsen trainden wel mee met de groep. Het tweetal lijkt volledig hersteld van de blessures die ze tijdens het duel met Servië en Montenegro hadden opgelopen.

Van Basten kwam dinsdag nog even terug op de kritiek die Robin van Persie uitte op zijn ploeggenoot Arjen Robben. Volgens Van Persie had de linksbuiten van Chelsea zondag te weinig oog voor het teambelang. Van Basten heeft geen problemen met de woorden van Van Persie. "Als het over voetbalinhoudelijke zaken gaat, moet kritiek kunnen. Je moet er alleen rekening mee houden dat de pers zaken kan opblazen."

Oranje werkt woensdag opnieuw een ochtendtraining af in het stadion van SC Freiburg. Donderdag vertrekt de ploeg naar Stuttgart, waar een dag later de groepswedstrijd tegen Ivoorkust op het programma staat.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur