Van der Vaart blessurevrij richting WK

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Rafael van der Vaart heeft geen last meer van zijn enkelblessure. De international verwacht deze week de groepstraining van het Nederlands Elftal te hervatten. Dat zegt de 23-jarige middenvelder zondag op de website van de KNVB. Oranje bereidt zich deze week in het Zwitserse Lausanne voor op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland.

Van der Vaart werd eind april voor de tweede maal geopereerd aan zijn linkerenkel. Bij de ingreep werd een schroef uit het gewricht verwijderd, waarvan de middenvelder na een eerdere operatie last bleef houden. Van der Vaart miste door de blessure het slot van de competitie in Duitsland met zijn club Hamburger SV.

Kew Jaliens is nog niet hersteld van de vleeswond aan zijn bovenbeen die hij vorige week opliep in het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Jong Oranje. De verdediger verwacht tijdens het tweede trainingskamp in Hoenderloo weer van de partij te zijn. Jaliens is wel meegereisd naar Lausanne, maar traint apart van de groep.

Oranje keert vrijdag terug uit Zwitersland en speelt de dag daarop een oefenwedstrijd tegen Kameroen. Daarna traint de ploeg van bondscoach Marco van Basten een week in Hoenderloo.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur