Van der Vaart ligt op schema voor WK

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Aan de boorden van het meer van Genève is de stress van het WK nog ver weg. Oranje begon gistermorgen in alle rust aan de voorbereiding op het grote avontuur dat de ploeg straks in Duitsland te wachten staat.

Een prachtig geborsteld veld, een knus stadionnetje genaamd Juan Antonio Samaranch en een milde temperatuur; voor de spelers van Oranje viel er op de eerste werkdag in Lausanne weinig te klagen. De training stelde verder nog niet zoveel voor, het ging gistermorgen vooral om het gevoel, het ritme. „De meeste spelers hebben een week vakantie gehad en daarom bouwen we het rustig op, volgende week in Hoenderloo zal er wat meer arbeid verricht moeten worden“, aldus Marco van Basten.

De bondscoach gaat de komende dagen onder meer gebruiken om met de spelers in gesprek te gaan. „We zullen afspraken moeten maken en duidelijk moeten aangeven wat we willen. Zowel in het veld, als daarbuiten.“ Het goede nieuws van de eerste trainingssessie was de fysieke toestand van Rafael van der Vaart. De middenvelder miste het slot van de Duitse competitie, omdat er – na een eerdere operatie – een schroef uit zijn linkerenkel was verwijderd. Gistermorgen trainde Van der Vaart zonder problemen mee.

„Ik lig precies op schema“, aldus de speler van HSV. „Hoe vervelend het ook was voor de club, achteraf heb ik de juiste beslissing genomen om niet in actie te komen in de laatste competitiewedstrijd tegen Bremen. Als ik toen gespeeld had, was het WK voor mij in gevaar gekomen. Dat risico was gewoon te groot. En gelukkig besefte de trainer van HSV dat ook.“ Terwijl de meeste spelers van Oranje vorige week genoten van een paar vrije dagen werkte Van der Vaart samen met Jan Kromkamp en Wesley Sneijder in Zeist aan zijn herstel. En niet zonder succes, blijkt nu. „Ik voel me al bijna weer honderd procent.“ AZ-verdediger Kew Jaliens staat er heel wat minder goed voor. Jaliens heeft last van een diepe vleeswond en zal de hele week niet in actie kunnen komen.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop