Van der Vaart lijkt er klaar voor

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Rafael van der Vaart, Khalid Boulahrouz en John Heitinga kregen woensdagmorgen een hesje van Marco van Basten. Ook de aanvoerder van de kersverse Europees Kampioen Jong Oranje, Stijn Schaars, mocht met het A-elftal meetrainen.

Schaars nam de plek over van Philip Cocu, die nog niet in staat was met de groep mee te trainen. De PSV-routinier is herstellende van een heftige kneuzing in het dijbeen, die hij opliep in de oefeninterland met Australië afgelopen zondag.

Van der Vaart lijkt klaar voor het eerste WK-duel met Servië en Montenegro. De middenvelder van Hamburger SV trainde zonder al te veel problemen met het basiselftal mee. Zijn vaste stand-in, Wesley Sneijder (enkelblessure), deed apart oefeningen.

Vermoedelijk omdat André Ooijer en Joris Mathijsen moeite hadden met het fysieke geweld van de Australiërs, mocht Boulahrouz centraal achterin spelen. Heitinga deed het in De Kuip de tweede helft een stuk beter dan Jan Kromkamp in de eerste. De Ajacied speelde daarom op de training van woensdagmorgen als rechtsback van het A-team.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur