Van der Vaart verlaat training Oranje voortijdig

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Rafael van der Vaart heeft de eerste training van het Nederlands elftal in Hoenderloo maandag voortijdig verlaten. De middenvelder van het Duitse Hamburger SV kreeg een bal op de enkel waaraan hij onlangs is geopereerd. Het is niet bekend hoe ernstig de nieuwe blessure van Van der Vaart precies is.

Arjen Robben en Philip Cocu deden het rustig aan tijdens de eerste dag van het trainingskamp. De twee kregen zaterdag tijdens het oefenduel met Kameroen de nodige tikken te verduren en werkten daarom in het hotel een lichte hersteltraining af. Kew Jaliens was wel op het trainingsveld, maar werkte apart van de groep. Hij herstelt nog van een vleeswond aan zijn been.

Oranje blijft tot en met zondag in trainingskamp. Tijdens het verblijf in Hoenderloo speelt de selectie van bondscoach Marco van Basten twee oefenwedstrijden. Donderdag is in Eindhoven Mexico de tegenstander. Zondag wordt in Rotterdam een interland tegen Australië afgewerkt. Volgende week maandag krijgen de spelers rust. Een dag later vertrekken ze naar Duitsland, waar het WK vrijdag van start gaat.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur