Van Gaal houdt vol: “Met dit systeem meeste kans”

Geplaatst op 18 mei 2014, 18:08 uur

Ondanks het teleurstellende resultaat in het oefenduel met Ecuador houdt Louis van Gaal vast aan het 5-3-2-systeem. “Ik ga uit van de kwaliteiten van de spelersgroep en ik ben een coach die graag wil winnen. In dit systeem maken we de meeste kans. En we zijn ook nog maar negen dagen bezig. Bovendien was ook de helft van de spelers nog niet aanwezig. Maar het was lekker geweest als we nu gewonnen hadden, reageerde Van Gaal na afloop van de wedstrijd.

De vier vleugelverdedigers die tegen Ecuador in het veld kwamen waren onzichtbaar en gaven weinig goede voorzetten, terwijl de bondscoach onder meer om die reden is overgestapt naar het nieuwe spelsysteem. “Maar toch heeft Janmaat in de kwalificatie de meeste goede voorzetten gegeven en niet Arjen Robben of Jeremain Lens.”

“We leden in deze wedstrijd vooral te veel balverlies. Ik zat ook maar op een bankje. Maar volgens mij vonden we te weinig de vrije man, terwijl hij er wel was. Je moet een bal ook durven geven. Dat heb ik in de rust ook gezegd. Helaas ging het in de tweede helft nauwelijks beter. Daar moeten we dus aan werken. Dat moet veel beter. Al hebben we nog wel de kansen gehad om hier met 2-1 of 3-1 te winnen.”

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur