Van Gaal tekent contract bij Manchester United

Geplaatst op 19 mei 2014, 19:30 uur

Al een tijdje gingen de geruchten, maar Louis van Gaal heeft vandaag bevestigd dat hij voor drie seizoenen de trainer wordt van Manchester United.

De huidige bondscoach van het Nederlands elftal volgt Ryan Giggs op die wel bij de club blijft als assistent trainer. Van Gaal zal na het WK voetbal aan de slag gaan bij Manchester United. Met de komst van Van Gaal is het de eerste trainer die buiten Groot-Brittannië komt voor de Engelse club.

Louis van Gaal begon zijn carriere als coach bij Ajax en behaalde veel successen. In 1995 won hij met de Amsterdamse club de Champions League.

Na Ajax was Van Gaal twee seizoenen trainer bij FC Barcelona, AZ, Bayern München waar hij ook prijzen pakte. En natuurlijk is Van Gaal ook bondscoach van het Nederlands elftal. Het contract met de KNVB loopt komende zomer af en zal Guus Hiddink hem opvolgen.

Vanavond is Louis van Gaal te gast bij RTL Late Night om te praten over zijn foundation Spieren voor spieren, het Nederlands elftal en natuurlijk zal Manchester United ook aan bod komen.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop